Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie rebrá v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 7. novembra 2019
Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v pomalom hrnci a nebanujem.

8 - 10
porcií
30 minút
príprava
480 minút
na 90 °C

Suroviny

2000 g
1 PL
1 PL
140 g
2 viazaničky
7 strúčikov
100 ml (aké vám chutí)
2 PL
1 PL
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebrá som pokrájal na kusy za každou kosťou. Vyšlo mi sedem poriadnych kusov. Boli krásne mäsové. A ideme na to. Mäso potrieme dostatočne korením prstami, nech je celé prejdené - nesolíme.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme olej a jednotlivé kusy dostatočne opečieme s každej strany, tak až sa začnú pripekať. Potom ich preložíme do pomalého hrnca.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na výpek dáme pokrájanú mladú cibuľku (dve viazaničky). Opečieme asi 10 minút a pridáme múku, ktorú dostatočne opražíme až do orieškova.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz pridáme paradajkový pretlak s jednou lyžicou cukru a dobre opečieme, až nám začne pekne voňať. Na to pridáme strúhaný cesnak, miešame, až začne voňať.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme hrniec zo sporáku a nasypeme mletú papriku. Pekne ju v tom oleji premiešame.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme hrniec znovu na sporák a zalejeme jedným litrom vody. Necháme zovrieť a povariť asi päť minút.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A vylejeme na mäso do pomalého hrnca. Hrniec zapneme na Low na šesť hodín. Zhruba po štyroch hodinách prilejeme víno a necháme ešte dve hodiny. Potom zaleží od vás akú omáčku chcete mať, či hustejšiu, alebo redšiu. Ak hustejšiu, tak to dajte ešte do rúry pripiecť na pätnásť minút na 170 °C. Ja som to urobil priamo v tomto hrnci. On mi totiž aj pečie. Takže som nemusel prekladať. Na zaver trochu osolíme, ale opatrne. Je to dosť slané.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po tejto dobe máte mäso mäkké a omáčka je voňavá. Prílohu si zvoľte podľa seba. Ja som urobil ryžu a na ňu čerstvé dubáky na masle, keď už začali rasť, tak to treba využiť.

    Hovädzie rebrá v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: