Hovädzie rebrá v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v pomalom hrnci a nebanujem.
porcií
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Rebrá som pokrájal na kusy za každou kosťou. Vyšlo mi sedem poriadnych kusov. Boli krásne mäsové. A ideme na to. Mäso potrieme dostatočne korením prstami, nech je celé prejdené - nesolíme.
-
2
Do hrnca dáme olej a jednotlivé kusy dostatočne opečieme s každej strany, tak až sa začnú pripekať. Potom ich preložíme do pomalého hrnca.
-
3
Na výpek dáme pokrájanú mladú cibuľku (dve viazaničky). Opečieme asi 10 minút a pridáme múku, ktorú dostatočne opražíme až do orieškova.
-
4
Teraz pridáme paradajkový pretlak s jednou lyžicou cukru a dobre opečieme, až nám začne pekne voňať. Na to pridáme strúhaný cesnak, miešame, až začne voňať.
-
5
Odložíme hrniec zo sporáku a nasypeme mletú papriku. Pekne ju v tom oleji premiešame.
-
6
Dáme hrniec znovu na sporák a zalejeme jedným litrom vody. Necháme zovrieť a povariť asi päť minút.
-
7
A vylejeme na mäso do pomalého hrnca. Hrniec zapneme na Low na šesť hodín. Zhruba po štyroch hodinách prilejeme víno a necháme ešte dve hodiny. Potom zaleží od vás akú omáčku chcete mať, či hustejšiu, alebo redšiu. Ak hustejšiu, tak to dajte ešte do rúry pripiecť na pätnásť minút na 170 °C. Ja som to urobil priamo v tomto hrnci. On mi totiž aj pečie. Takže som nemusel prekladať. Na zaver trochu osolíme, ale opatrne. Je to dosť slané.
-
8
Po tejto dobe máte mäso mäkké a omáčka je voňavá. Prílohu si zvoľte podľa seba. Ja som urobil ryžu a na ňu čerstvé dubáky na masle, keď už začali rasť, tak to treba využiť.
Diskusia k receptu