Dusené slávky na bielom víne s bylinkami a cesnakom
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 24. júna 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Do širokého kastróla nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť, pridáme očistený a na tenké plátky nakrájaný cesnak, šalotku nakrájanú nadrobno a necháme speniť. Potom zalejeme vínom a varením redukujeme na polovicu asi 5 minút. Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené či inak poškodené mušle vyhodíme, okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením.
- 2
Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až sa mušle napoly otvoria - asi 2 minúty. Pridáme bylinky a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle celkom otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.
- 3
Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou z dusenia a ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.
- 4
Náš tip: Kto nie je zdatný v krájaní, môže cesnak nakrájať na plátky na strúhadle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu