Mediteránske kuracie prsia
Foto: Saymona
Milujem jednoduché a rýchle jedlá. A v jednoduchosti je krása. Toto je môj recept na kuracie prsia mediterranean (stredomorské).
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
3/4 ks |
|
1 konzerva (250 ml) |
|
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka (mrazený ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hrsť |
|
5 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nasolím, okorením a sprudka opečiem na olivovom oleji. Opečené mäso vyberiem a uložím do zapekacej misy.
- 2
Vo výpeku opražím pokrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridám cesnak, pokrájanú papriku, cuketu, šampiňóny, paradajky, zeler a lúpané krájané paradajky a cherry paradajky. Chvíľku povarím a pridám soľ, korenie, bazalku, oregano, 1 alebo 1/2 PL cukru podľa toho aké sú paradajky kyslé. Nakoniec pridám mrazený hrášok.
- 3
Zeleninovú zmes nalejem na kuracie prsia v zapekacej miske, zakryjem alobalom a pečiem v rúre na 180 °C 45 minút až hodinku, podľa toho aké veľké sú kuracie prsia. Pred dokončením posypem nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu