Foto: marianne
Objednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami.Zeleninova biblia pre tych,co ju maju radi. Tento jarny snack:-) obsahuje vitaminy,mineraly a vlakninu,tak sa pise...Povodne sa to Zobraziť celý popisObjednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami.Zeleninova biblia pre tych,co ju maju radi. Tento jarny snack:-) obsahuje vitaminy,mineraly a vlakninu,tak sa pise...Povodne sa to vola Crostini with peas and zucchini.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks nakrajana na kocky(alebo 2 male) |
|
100 g - mrazeny alebo cerstvy |
|
2 PL alebo oliv.olej |
|
2 PL |
|
250 ml horuce |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
1/4 CL struhany |
|
1 ks (lahko premiesany) |
|
60 g (struhany)alebo iny druh syra |
|
6 ks platky-celozrny alebo biely |
|
Postup
-
1
Mame,co potrebujeme:
-
2
Do vriacej osolenej vody dame najskor varit na 5 minut hrasok a potom pridame na dalsich 5 minut cuketu.
-
3
Na plech rozlozime krajce chleba v predstihu.
-
4
Uvareny hrasok s cuketou nechame odkvapkat.
-
5
Na 1 CL masla a 1CL oleja(namiesto 2PL masla) oprazime hladku muku(dala som spaldovu),2 minutky oprazime,pridame horuce mlieko,potlcene cierne korenie,sol,postruhany muskatovy oriesok a polovicu syra.Dobre premiesame,na zaver primiesame zltko.
-
6
Do takto pripravenej omacky pridame odkvapkany hrasok s cuketou.Premiesame.
-
7
A lyzicujeme na chlebik.Na zaver posypeme druhou polovicou syra.
-
8
Dame zapiect na 200 stupnov,10 minut.
-
9
Varila som podla tohto receptu.
www.martinus.sk/?uItem=59146...
www.martinus.sk/?uItem=59146...