Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka sprudka opečieme zo všetkých strán a namarinujeme do zredukovanej ananásovej šťavy so sójovou omáčkou, čerstvým zázvorom a kúskom wasabi.
- 2
Ryžové rezance namočíme do horúcej vody a necháme zmäknúť. Nakladaný zázvor nakrájame na tenké rezance a zmiešame s nasekaným koriandrom. Dochutíme olejom, ryžovým octom, soľou a korením.
- 3
Náš tip: Sezamové semienka prospievajú zdraviu - očiam, koži, nechtom a vlasom. Obsahujú veľa bielkovín, asi 14 % sacharidov, fosfor, draslík, horčík a vápnik (niekoľkokrát viac ako mlieko), železo, meď a mangán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu