Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
1 dl
1 dl
50 g
2 vetvičky
15 g




Postup

  1. 1

    Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka sprudka opečieme zo všetkých strán a namarinujeme do zredukovanej ananásovej šťavy so sójovou omáčkou, čerstvým zázvorom a kúskom wasabi.

  2. 2

    Ryžové rezance namočíme do horúcej vody a necháme zmäknúť. Nakladaný zázvor nakrájame na tenké rezance a zmiešame s nasekaným koriandrom. Dochutíme olejom, ryžovým octom, soľou a korením.

  3. 3

    Náš tip: Sezamové semienka prospievajú zdraviu - očiam, koži, nechtom a vlasom. Obsahujú veľa bielkovín, asi 14 % sacharidov, fosfor, draslík, horčík a vápnik (niekoľkokrát viac ako mlieko), železo, meď a mangán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia