Mušle po námornícky
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, pridáme nakrájané rajčiny a bobkový list, a pod pokrievkou varíme asi 10 minút.
- 2
Nakoniec pridáme nasekaný petržlen, ochutíme soľou a čiernym korením a primiešame maslo.
- 3
Náš tip: Mušle sa predávajú aj konzervované alebo usušené. Sušené stačí namočiť pred prípravou na štyri hodiny do studenej vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu