Mušle po námornícky

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Mušle po námornícky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
150 g
4 strúčiky
3 ks
2 ks
50 g
4 dl
3 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, pridáme nakrájané rajčiny a bobkový list, a pod pokrievkou varíme asi 10 minút.

  2. 2

    Nakoniec pridáme nasekaný petržlen, ochutíme soľou a čiernym korením a primiešame maslo.

  3. 3

    Náš tip: Mušle sa predávajú aj konzervované alebo usušené. Sušené stačí namočiť pred prípravou na štyri hodiny do studenej vody.

Diskusia k receptu

tinca
Tie konzervované by boli super, lepšie ako mrazené. Musím sa po nich poobzerať. Ináč dobrý recept, ďalší pre ježibabku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia