
Jarný lososový šalát
Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo...

Domáca akože saláma
Túto úžasnú vec som sa naučil v Chorvátsku. Veľmi mi chutila ibaže výroba trvá min...

Domáca oriešková zmrzlina
Milujeme oriešky v zmrzline a na želanie rodiny som vyrobila túto pochúťku. Surovín nepotrebujeme veľa a...

Špargľa v lístkovom ceste
Lstkove cesto rozrežte na 6 častí (chladené lístkové cesto). Na každý plátok dajte lyžičku pesta, plátok...

Pastelao de nata
Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...

Domáca kokosová zmrzlina
Najmenší v rodine majú veľmi radi kokosovú zmrzlinu, ja som porozmýšľala ako ju spraviť doma a...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...

Cárske ražniči
Recept mám zo Srbska, kde ho robia naozaj perfektne v ktorejkoľvek reštaurácii.

Šalát s medovým dressingom
Ľahké chutné predjedlo, šalát, alebo aj večera. Moja obľúbená kombinácia chutí.

Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

Kuskus so zeleninou a tekvicovými jadierkami
V niektorých krajinách - napríklad Maroku - má kuskus funkciu podobnú našim zemiakom - je takým "druhým...

Lososový pstruh na stredomorský spôsob
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete...

Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním...

Turli tava - zapekaná zelenina s teľacím mäskom
Hodnú chvíľu som rozmýšľala, ako by sa dal preložiť z macedónčiny názov tohoto receptu, ale inák ako...

Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.

Jahňacie stehno na rozmaríne s pesto zemiakmi a dusenou zeleninou
Ak zainvestujete do novozélandskej jahňaciny, úspech je zaručený. To mäso je také kvalitné, že...

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Pošírovaný losos so zelerovou kašou
Zmiešame kokosové mlieko s koreňovou zeleninou, zázvorom a krátko povaríme. Lososa nakrájame na jednotlivé porcie,...

Jahňacie karé vo woku na zelenine
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...

Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom
Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú...

Šalát s bulgurom a pečenou zeleninou
Recept z časopisu Apetit. Bulgur (alebo kuskus), baklažán a paradajky nikdy nesklamú.

Mušle na víne
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo (preto...

Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.

Penne so špargľovou omáčkou
Komerčný recept<br /> Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla....

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Baklažán po neapolsky
Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a...

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......