Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry, šafran, priklopíme pokrievkou a varíme asi 10 minút.
- 2
Prilejeme bešamel, pridáme nasekaný petržlen a ešte krátko povaríme. Ochutíme korením a soľou.
- 3
Náš tip: Pri umytí pod tečúcou vodou starostlivo odstránime mušle, ktoré sú pootvorené alebo dokonca otvorené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu