Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
2 ks
1 dl
1 vrecko
3 ks
3 dl
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry, šafran, priklopíme pokrievkou a varíme asi 10 minút.

  2. 2

    Prilejeme bešamel, pridáme nasekaný petržlen a ešte krátko povaríme. Ochutíme korením a soľou.

  3. 3

    Náš tip: Pri umytí pod tečúcou vodou starostlivo odstránime mušle, ktoré sú pootvorené alebo dokonca otvorené.

Diskusia k receptu

barborao
mnam. spravili ste mi chutky, tieto cerstve plody mora mam velmi rada!
tinca
Tak tu je recept pre ježibabku, lebo zháňala na mušle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia