Krémová mušľová polievka so šafranom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle urestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak, zalejeme bielym vínom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme mušle, zalejeme vodou a pomaly varíme asi 20 minút. Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu a ešte krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Lúpané rajčiny nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich s mladou cibuľkou na oleji. Osolíme a okoreníme.
- 3
Náš tip: Šafran je ľahučký a výdatný, preto ho do jedla stačí pridať len štipku. Farbia a aromatizujú sa ním rôzne jedlá ako ryža, rajčiny, omáčky, polievky atď. Má zvláštnu vôňu a korenistú, horkastú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v polievke sa rozmixujú aj mušle?
v bode 1. sa naozaj zalieva vodou? nebol by vhodnejší vývar,