Krémová mušľová polievka so šafranom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Krémová mušľová polievka so šafranom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1,5 dl
0,05 g
150 g
50 g
40 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na masle urestujeme koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak, zalejeme bielym vínom, pridáme šafran a zredukujeme. Pridáme mušle, zalejeme vodou a pomaly varíme asi 20 minút. Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu a ešte krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Lúpané rajčiny nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich s mladou cibuľkou na oleji. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Náš tip: Šafran je ľahučký a výdatný, preto ho do jedla stačí pridať len štipku. Farbia a aromatizujú sa ním rôzne jedlá ako ryža, rajčiny, omáčky, polievky atď. Má zvláštnu vôňu a korenistú, horkastú chuť.

Diskusia k receptu

eraserhead
mušle tam idú celé alebo vylúpané?
v polievke sa rozmixujú aj mušle?
v bode 1. sa naozaj zalieva vodou? nebol by vhodnejší vývar,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia