Karamelizovaná cibuľka

frezia - fotkafrezia, 23. novembra 2014
Karamelizovaná cibuľka
Foto: frezia

Jednoduche jedlo, vhodne ako predjedlo, alebo priloha. Varil moj manzel Franco.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
 čerstvo mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V panvici rozohrejeme olivovy olej, pridame ocistene cibulky a opekame ich pomaly zo vsetkych stran, aby nam zmäkli. Priblizne 20 minut, podla velkosti cibuliek. Ja kupujem väcsinou perlove.

    Karamelizovaná cibuľka - obrázok 1
  2. 2

    Pridame cukor, ten nam pomaly skaramelizuje a za staleho miesania, alebo prehadzovnia sa nam cibulka krasne obali karamelom. Na zaver ju pokvapkame balsamikovym octom a nechame prejst varom, aby sa nam chute prepojili. Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Karamelizovaná cibuľka - obrázok 2

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: