Karamelizovaná cibuľka

frezia - fotkafrezia, 23. novembra 2014
Karamelizovaná cibuľka
Foto: frezia

Jednoduche jedlo, vhodne ako predjedlo, alebo priloha. Varil moj manzel Franco.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
 čerstvo mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V panvici rozohrejeme olivovy olej, pridame ocistene cibulky a opekame ich pomaly zo vsetkych stran, aby nam zmäkli. Priblizne 20 minut, podla velkosti cibuliek. Ja kupujem väcsinou perlove.

    Karamelizovaná cibuľka - obrázok 1
  2. 2

    Pridame cukor, ten nam pomaly skaramelizuje a za staleho miesania, alebo prehadzovnia sa nam cibulka krasne obali karamelom. Na zaver ju pokvapkame balsamikovym octom a nechame prejst varom, aby sa nam chute prepojili. Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Karamelizovaná cibuľka - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
Franca pekne pozdravujem :-) odkaz mu, ze by som si dala k tej krkovicke, co sme mali dnes na obed
elixir
Vyzerá to lákavo... Tú chuť si zatiaľ neviem predstaviť, ešte som takúto cibuľu nejedla, ale čo nebolo môže byť. :)
tinca
@frezia úúúžas, dávno sa na ne strojím, je to super príloha,ale do vianoc budú, chválim manžela, krásne foto, no proste TIP-TOP:)
1x frezia
frezia
Mile varechacky, Franco sa veeelmi tesi, ze sa vam jeho dielo paci a pekne vas pozdravuje. Urcite to nie je posledny jeho recept pridany na Vareche.
frezia68
@frezia :len som mrkla,či objavím nejaký nový recept a veru,našla som.Ak budú malé cibuľky-perlovky v obchode,určite vyskúšam a chválim Frankove šikovné nápady :-))).
1x frezia
marianne
Tieto male cibulky som u nas este nikde nevidela.Az sa mi podaria kupit,tak vyskusam urcite,taketo jedla prilohy ja mozem...
1x frezia