Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 30. januára 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a na tuku ju speníme. Pridáme korenie a bobkový list. Zalejeme smotanou a necháme zovrieť. Medzitým si pokrájame karfiol na menšie kúsky. Pridáme do hrnca, osolíme a varíme do mäkka.
- 2
Krevety z oboch strán osolíme, okoreníme bielym korením, a pokvapkáme citrónovou šťavou. V miske si rozšľaháme vajíčko. Krevety obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Napichneme ich na hrubšie drevené špáradlo a vyprážame v oleji zo zlata. Keď karfiol zmäkne, mixujeme polievku kým nie je hladká.
- 3
Precedíme cez sitko a ešte raz napeníme tyčovým mixérom. Polievku servírujeme napenenú do hlbokého taniera. Do stredu uložíme krevety a dozdobíme čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu