Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami

Michal Šebela
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 30. januára 2010
Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
100 g
300 ml
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a na tuku ju speníme. Pridáme korenie a bobkový list. Zalejeme smotanou a necháme zovrieť. Medzitým si pokrájame karfiol na menšie kúsky. Pridáme do hrnca, osolíme a varíme do mäkka.

  2. 2

    Krevety z oboch strán osolíme, okoreníme bielym korením, a pokvapkáme citrónovou šťavou. V miske si rozšľaháme vajíčko. Krevety obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Napichneme ich na hrubšie drevené špáradlo a vyprážame v oleji zo zlata. Keď karfiol zmäkne, mixujeme polievku kým nie je hladká.

  3. 3

    Precedíme cez sitko a ešte raz napeníme tyčovým mixérom. Polievku servírujeme napenenú do hlbokého taniera. Do stredu uložíme krevety a dozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu

sjuz
kombináciu karfiolu a kreviet sme jedli v Prahe u Taliana :) - toto sjúsim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia