Zapečený baklažán

boldy - fotkaboldy, 5. novembra 2009
Zapečený baklažán
Foto: boldy

je vhodný aj pri diétach a hlavne chutný

2
porcie
3 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1
1
3
1
1




Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme na dve polovice. Vykrojíme vnútro, aby ostal 1 cm okraj. Dáme do rúry na 5 minút pri 180 stupňoch. Vyberieme a vnútro baklažánu obložíme nakrájaným vajíčkom uvareným natvrdo a pridáme aj nakrájanú mozarellu. Do baklažánu vložíme plnku (viď nižšie) na vrch položíme kúsok paradajky a cibuľky. Zapečieme na 15 minút pri 180 stupňoch.

  2. 2

    PLNKA: Najemno nakrájanú cibuľku osmažíme jemne na oleji, pridáme k nej kúsky vykrojeného baklažánu, cesnak a osmažíme to. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, korenie a podusíme 10 minút.

Diskusia k receptu

boldy
dakujem za upozornenie, stane sa :-) len neviem ako to mozem opravit?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia