Muffiny najlepšie na svete od KiRi

lakiri - fotkalakiri, 16. februára 2011
Muffiny najlepšie na svete od KiRi
Foto: lakiri
12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 130 °C

Suroviny

1
3/4 šálky
1/2 šálky
1/2
1/2 šálky
1/2 šálky
1
od oka /kusky cokolady/oriesky atd.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiesaj vsetky sypke komponenty a dobre rozslahaj vidlickou tekute. Dohladka premiesaj, nalej do kosickov a pec poukladane na plechu na nizkom stupni 3,5/8 v plynovej rure, v inych to moze byt priblizne od tych 150 stupnov celzia. Ruru neotvaraj minimalne prvych 15 minut, najlepsie vobec. Pecieme 25 minut.

Diskusia k receptu

64 komentárov k receptu
Spravne mufinky. pudingovy prasok muku troska zjemni a zlahci, ja pouzivam bezne aj do piskotu.
Ja tiez peciem pri vyssej teplote , ale to zalezi vzdy od rury.
Vyskúšam,možno bude tento receptik ten pravý,už som vyskušala veľa receptov a akosi sa mi nevydaria také pekné ako vidim na obrázku.Ďakujem .
Už sú upečené a skoro aj zjedené. Tie na obrázku sa mi zdali tiež trochu svetlé (ten puding bol asi kakaový, veď bežne sa mu hovorí čokoládový), tak som použila puding, na ktorom je napísané čokolády a muffiny sú naozaj tmavé. Piekla som pri 180 stupňoch (ako ostatné muffiny a bolo to akurát. Do cesta som pridala kúsky čokolády, ale pri pečení klesli ku dnu a tam sa mi muffinky rozpadávajú. Malá chyba krásy, ale chuť majú výbornú.
maffiny som práve dopiekla, do cesta som pridala lyžicu kakaa a miesto mlieka som dala vodu-tak sú krásne tmavé a sú aj veľmi dobré - také ľahučké a vláčne
Dakujem za privitanie, dievcata, ony su v skutocnosti uplne krasne tmavohnede, ale tu fotku som robila bez blesku pod zltym svetlom, tak na fotke vypadaju ovela menej atraktivne, ako v skutocnosti.

Neviem, aku kto mate ruru, ja mam staru asi 25 rocnu plynovu.
Verim, ze v elektrickej, ci teplovzdusnej budu chrumkavejsie, lepsie.
Tych 130 stupnov Celzia iba odhadujem, kedze neviem, aka teplota je stupen 3,5.
Stupne tam mam od 1 do 8, takze kto je matematik, nejak si vypocita.

MuFFinY mozte urobit s hocijakou prichutou, aky mate puding. Vcera som urobila citronove muffiny (lacny citronovy puding z kauflandu) s kandizovanou pomarancovou korou a su uplne bozske.
Do cokoladovych davam cokoladu nasekanu na kusky, do karameloveho oriesky, do jahodoveho ovocie.

Fantazii sa medze nekladu, no pouzite do muffiniek len jednu prisadu, inak ziskate nieco tuhe, s domiesanymi chutami, piate-cez-deviate.
ozaj krásne, ešte prosím aký hrnček používaš , aby som mala správny pomer množstva pudingu k ostatným surovinám. Niekto používa 2 dl, niekto 3 dl. Takže radšej poraď. díky
Tak už mám aj na muffinky recept, chcela som robiť, s tým pudingom vyskúšam, teraz sú najnovšie od Dr.Oetker - čokoládový s kúskami čokolády a vanilkový s pravou vanilkou, mám ich doma. Môžem skúsiť na polovičku s každého.
je to mozne.....ja vravim, ze neviem, kolko to je stupnov celzia, lebo nemam na tom koliecku stupne, ale cisla 1-8.
Takze u mna 3,5 moze byt asi kolko? Ked nie 130, tak 150? Ci este viac? Uvitam skuseny nazor.
Lakiri, zajtra ich idem robiť, dnes som robila môj recept, ktorý som robila už viackrát, no a nie som spokojná, muffinky sa mi prilepili o košíčky, neviem si vysvetliť, kde je chyba? Potom ti dám vedieť, ako sa vydarili.
Dievcata, dnes som robila jahodove s hrozienkami a su na zrutenie nervov......ale to nie je nic. Cez wikend som robila karamelove s orieskami a nasi si skoro ruky polamali.
Dnes som si kúpila muffinovú formu a prvýkrát v živote piekla muffiny, tieto. S čokoládovým pudingom, orieškami, hrozienkami a do každej mištičky som strčila kúsok čokolády. Výsledok - fantastický. Povrch chrumkavý, vnútro sa rozplýva na jazyku. Vďaka za recept, mám nového koníčka - muffinky :-)))
Piekla som čokoládové aj karamelové a boli vynikajúce. Mám ich uložené a v budúcnosti určite vyskúšam aj iné príchute :-)
tieto muffi maju uspech preveliky aj u rodiny aj v praci u kolegyn...dakujem vsetkym ktory si daju tu namahu a davaju sem svoje recepty...pozdravujem vas...
skusila som aj puding smotanovo vanilkovy pridanim kakaa do jednej tretiny boli dvojfarebne ,,,,,,,,,,,,a už su neni zjedli sa hned
aj ja som ich urobila - zatiaľ len čokoládové a dcéra odvtedy o iných ani nechce počuť.. dnes idem na karamelovú variantu... ďakujem, naozaj skvelý receptík... :o))
Vyskusala som ich urobit aj s pistaciovym premium pudingom- skvela farba, vona aj chut, a s kokosovym Oetker pudingom- vyborne! :)
Tak som ich teda vyskúšala... bohužiaľ sa mi nepodarili... Neviem, kde sa mohla stať chyba :( Vôbec mi nedržia pokope a nevedela som ich ani vybrať z košíčkov a to mám silikónovú formu...Vrchy sa mi oddelili a spodky ostávali vo forme, cesto je úplne jemné, rozpadáva sa a drobí. Chuť cesta bola dobrá ale neviem, kde som mohla spraviť chybu, pretože som išla presne podľa receptu... Čo už :(
Aha a zabudla som, piekla som klasicky na cca 180 stupňoch... Ešte sa mi takto zle muffiny nikdy nepodarili...nechápem čím to je...
Musím pochváliť receptík, robila som to len odoka, menej cukru, menej oleja a trošku menej prášku do pečiva.. výsledok.. padli za obeť hneď po vychladnutí :D
Ďakujem za dobrý receptík :) skúsila som nahradiť klasickú múku kukuričnou hladkou (konzistenciou je podobná polohrubej múke a používam ju kvôli bezlepkovej diéte) a dala som karamelový puding Dr. Oetker (idem skúsiť ešte aj s banánovým).. muffinky sú chutné, chrumkavé, avšak dosť krehké (to kvôli tej múke, lebo "nelepí")..bol to risk, nakoľko v BLP kuchyni ešte len začínam, ale tentokrát to bol aj zisk a nemuselo to putovať do koša :) ďakujem ;)
Miesto pudingu som dala len kakao , chutovo su vyborne, len sa mi to nedari vybrat zo silikonovej formy. Skusila som druhu davku a formu som potrela olejom, nepomohlo. Neviete preco? Dik
skúste používať aj papierové košíčky a muffinky sa určite nebudú lepiť.. a je to aj praktické pri jedení :)
a do receptu ide isto len pudingový prášok... t.j. puding nevariť!
Ešte nikdy som k žiadnemu receptu nemala potrebu napísať, ale toto.. toto je čistá muffinová extáza, vyskúšala som trilión receptov, zložité, s tisíc surovinami a zababranou celou kuchyňou, ale toto som ešte nejedla. Zvrchu chrumkavé a cesto neskutočne jemné. Hurá! Hneď zajtra skúšam s iným pudingom..
upečené, výborné, už skoro zbaštené :) robila som čokoládové s hrozienkami a boli naozaj famózne, ten názov si veru zaslúžia :)
mohla by som dať namiesto čokoládového pudingu mandľový? :) a namiesto hrozienok mandle nasekané... :) myslíte, že by to chutilo dobre?
vyskúšala som a fakt jemnučké muffinky, na 150° boli podľa návodu hotové. trochu mi chuťovo vadil ten olej (ale skúsim inú značku). ďakujem za recept:)
Receptík niekoľko krát a hlavne s úspechom vyskúšaný. I ked ho využívam ako "bublaninu" , vyskúšala som už mnohé pudingy od vanilkového, cez mandľový, čokoládový a zodpovedne odporúčam karamelový.
Ďakujem za recept, aspoň takto nájdu využitie pudingy, ktoré u nás momentálne nejdú na odbyt :-) Dnes som spravila na skúšku s malinovým pudingom, ale nemala som hrozienka. Nevadí, aj tak sa míňajú :-) Na budúce skúsim s tými hrozienkami, prípadne doplním nejakým ovocím, aby bol stred ešte šťavnatejší.
Ešte raz vďaka, recept je veľmi vydarený, jednoduchý a hlavne rýchly.
Dnes som ich robila, veľmi riedke sa mi videlo cesto, pridávala som muku, aj tak by som ho pristala viac, aby boli mafinky väčšie... veľmi sa lepia na papierový košíček a lekvár, čo som dávala do stredu klesol uplne na dno, čo sa mi nestáva... ale chuť ok, teraz už viem, že trošku musím navýšiť množstvá, aby boli mafinky väčšie a nebudem dávať do košíčkov, ani ich plniť.

Pridaj komentár k receptu: