Foto: andys
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme cibuľu, nakrájanú na prúžky, pridáme zmes morských plodov, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, pridáme čerstvo mleté korenie a podlejeme vínom. Podusíme, kým sa víno neodparí. Pridáme petržlenovú vňať, zahustíme pasírovanými paradajkami a necháme prevrieť.
-
2
Talianske cestoviny linguine uvaríme v osolenej vode podľa toho, ako máme radi - ja varievam "al dente". Scedíme, ale nepreplachujeme.
-
3
Cestoviny premiešame so zmesou morských plodov a ihneď podávame. A tešíme sa na leto ;) Dobrú chuť :)
Rád by som ho vyskúšal v budúcnosti .Za recept ďakujem.
linguine. Výborný a veľmi chutný recept.