Foto: nazarboncuk
Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo surovín vymiešame marinádu, do ktorej vložíme mäso nakrájané na kocky a necháme v chladničke do druhého dňa.
- 2
Kuracie kúsky potom napichneme na špajličky alebo grilovacie ihly a šup s nimi na rozpálený gril. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, baklažán, paradajky, papriku, všetku zeleninu čo nájdeme doma. Zeleninu jemne potrieme olivovým olejom a pridáme na gril.
- 3
Na grile opečieme aj krajce chleba /aj starého keď ho nikto nechce jesť/. Typickým šalátom, ktorý sa podáva s kebapom je červená cibuľa, hromada petržlenu, kúsky citróna, reďkovka, všetko posypané sumakom. Ale v podstate akýkoľvek šalát je dobrý! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@frezia ak nemáš gril nevadí, nastav rúru na gril a opekaj ich tak alebo aj na panvici :) pekný deň!