Tavuk şiş kebap (Kurací kebap)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 9. decembra 2011

Urobte si leto v decembri alebo ako u nás (ešte) ignorujeme vianočné pečenie :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 pokrájané na kocky
 (roztlačený)
  (alebo citrónová šťava)
na šalát:
zväzok




Postup

  1. 1

    Zo surovín vymiešame marinádu, do ktorej vložíme mäso nakrájané na kocky a necháme v chladničke do druhého dňa.

  2. 2

    Kuracie kúsky potom napichneme na špajličky alebo grilovacie ihly a šup s nimi na rozpálený gril. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, baklažán, paradajky, papriku, všetku zeleninu čo nájdeme doma. Zeleninu jemne potrieme olivovým olejom a pridáme na gril.

  3. 3

    Na grile opečieme aj krajce chleba /aj starého keď ho nikto nechce jesť/. Typickým šalátom, ktorý sa podáva s kebapom je červená cibuľa, hromada petržlenu, kúsky citróna, reďkovka, všetko posypané sumakom. Ale v podstate akýkoľvek šalát je dobrý! :)

    Tavuk şiş kebap (Kurací kebap) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jatanika
ja ešte tiež nepečiem, ale spotrebúvam posledné letné cukety zo záhrady ... a takéto mäsko k ním bude super!
nazarboncuk
ahojte baby, dakujem, ešte lepší je z jahňacinky, ale de ju teraz zoženiem v takých mrazoch...jedine mrazene :)
@frezia ak nemáš gril nevadí, nastav rúru na gril a opekaj ich tak alebo aj na panvici :) pekný deň!
afataga
v lete casto robievame vonku na grile podobne, v zime ma to nelaka lebo to v rure s grilom tak pekne nevonia od dymu :-) ani ja este nepeciem a som rada ze sa tu obcas teraz objavi aj "normalne" jedlo
nazarboncuk
@afataga , ak chces aby ti jedlo "voňalo" za dymom, použi na marinádu údenú červenú papriku (vraj to zaberá, tak tvrdí Olivier, bohvie čo je na tom pravdy) :D
alexdidi
Fajn papanie....jahňacinu chladenú som videla včera v Tescu,ale tá cena!!!
bozulka
Tá údená praprika funguje...receptík je výborný.
sovka62
Pripomenula si dovolenky v Turecku a to, že sa tam naučili pár tureckých slov, okrem iného, že tavuk je kurča, poďakovať pozdraviť a podobne. A šiš kebap (neviem zapnúť tureckú klávesnicu, preto tie mäkčene) sme tam jedli a bol naozaj dobrý, aj keď mne viac chutil kurací, ako jahňací. Doteraz som robila kebap len tak, že som zmiešala kilo pokrájaných kurích pŕs s vreckom korenia, v ktorom je nakombinovaná soľ i koreniny, nechala postáť a potom opražila. Ale toto bude i ná trieda, tak ukladám a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia