Mušle z Madridu ( fotorecept )

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 23. novembra 2010

Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke a Janke:)

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 kg
250 ml




Postup

  1. 1

    Mušle si poriadne prepláchneme vodou.

    Mušle z Madridu ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Mušle dáme variť do vody. Varíme cca 5 minút. Ak sú prasknuté alebo otvorené ešte pred varením, tak ich vyhodíme.

    Mušle z Madridu ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Mušle sledujeme počas varenia. Hneď ako sa otvorí, vyberáme. Ak sa počas varenia mušla neotvorí, tak ju vyhodíme, znamená to, že je pokazená.

    Mušle z Madridu ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Správne uvarené mušle sa krásne otvoria.

    Mušle z Madridu ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Keď vyberieme všetky mušle, tak do vody, v ktorej sa varili pridáme smotanu a muškátový orech - podľa chuti. Necháme zovrieť, mušle polejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.Jedlo je hotové, dobrú chuť..

    Mušle z Madridu ( fotorecept ) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
Toto ja by som si s chutou dala,muslicky ja rada:-)(KK)A ako priloha,co by bolo najlepsie?Bagetka alebo cestoviny....
dorisa
Vždy to obdivujem,ako to možete jesť. Ja som to nemala nikdy kde vyskúšať,ale ked to toľko veľa ľudí je, tak je to určite pochúťka. Teraz si spomínam, ale jedla som aj mušle, ale zavárané v takej dobrej červenej omáčke.
matased
Ja som strávila tri mesiace v Španielsku, mušle sú tam v strave bežne, ale mňa nezaujali, len asi raz boli chutné s ryžou...ale koľko ľudí, toľko chutí...
marianne69
@dorisa a @matased :-))))A s poharikom bieleho vinka je to dobrotka.Tieto morske priserky som sa naucila jest na dovolenkach a ked bola dcera mala a nechcela zjest chobotnicku,tak som jej povedala,ze je to taka osmazena cibuka so skvarkami a bastila len taky rachot:-)))teraz ako dospela miluje dary mora.:-)))
samanka
V taliansku na jednej oslave bolo všelijakých plodov mora neúrekom. Darmo mi ponúkali, ja keď vidím tie nôžky a chvostíky.....ale nie je tomu dávno, čo som sa odvážila otvoriť a zjesť slávky v pikantnej omáčke. Najprv s nedôverou-jeden kúsoček zo vzdialenosti natiahnutej ruky s vidličkou v končekoch prstov......zvládla som to...boli mimoriadne chutné, ale aj tak, nemusím...:-(((
remcula
Opět něco, s čím jsem se ještě nesetkala, takže nemůžu posoudit, škodáá, hned bych si nabídla.
foska
Mozem sa spytat, ako sa to potom zje? Je to totiz cele zaliate omackou - mam chytit muslu za muslou do ruky, alebo to ide vidlickou?
zuzickaaa1
:) Naberieš si mušlu na lyžičku a vidličkou z toho vyberieš mäsko a omočíš do omáčky. My sme to jedli s chlebom, ktorý sme si namáčali o omáčky...Je veľmi chutná, nevedeli sme sa jej dojesť:)
zuzickaaa1
@samanka ja som bola na tom úplne tak isto:) Dlho som tomu odolávala, až nakoniec som sa odhodlala a zjedla:) Je to veľmi jemné a chutné mäsko:)
foska
@zuzickaaa1 diky! mnam! Milujem morske potvory, aj slavky sme uz pripravovali, ale taketo skeblicky este nie. Po praci idem do obchodu... asi mi jedno balenie pristane v kosiku. ;)
evanaaa
Už dávnejšie som si kúpila slávky v konzerve, asi tie, čo si aj ty mala,Samanka, ale ešte som nemala odvahu ich zjesť. Ale chobotničky a vyprážané kalmáre som jedla, dalo sa to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia