Foto: zuzickaaa1
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke a Janke:)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mušle si poriadne prepláchneme vodou.
-
2
Mušle dáme variť do vody. Varíme cca 5 minút. Ak sú prasknuté alebo otvorené ešte pred varením, tak ich vyhodíme.
-
3
Mušle sledujeme počas varenia. Hneď ako sa otvorí, vyberáme. Ak sa počas varenia mušla neotvorí, tak ju vyhodíme, znamená to, že je pokazená.
-
4
Správne uvarené mušle sa krásne otvoria.
-
5
Keď vyberieme všetky mušle, tak do vody, v ktorej sa varili pridáme smotanu a muškátový orech - podľa chuti. Necháme zovrieť, mušle polejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.Jedlo je hotové, dobrú chuť..
Diskusia k receptu