Olivové pečivo
Pre milovnikov oliv a slaneho peciva... skoro som nestihla spravit hlavnu fotku, zmizlo rychlostou blesku, je...
Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...
Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú
Filet z morského čerta osolíme a okoreníme. Cesnak s olivovým olejom a vňaťou rozmixujeme a zľahka...
Pimientos
Pimientos su male spanielske papricky, pouzivane casto na tapas. Aj ked su jemne pikantne,...
Šalát z čínskej kapusty s hríbami
Je to šalát, ktorý pripravoval šefkuchár a porotca z Príma varešky.
Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...
Chilli gnocchi
Gnocchi s opekanou paprikou a cuketou, ochutené originálnym korením Arrabiata a posypané čerstvou čili papričkou a...
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
Baklažánové vežičky
Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu...
Pečené papriky plnené tvarohom s paradajkovou omáčkou
Pečeni polneti piperki so urda vo sos ot domati - takto znie pôvodný názov receptu , ...
Sezamový gevrek
Ak ste boli na dovolenke pri mori v južných krajinách, určite ste si aspoň...
Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...
Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...
Marinované kuracie prsia
ako som písala v predchádzajúcom recepte... podáwam to spolu s tými dusenými šampiňónmi a tofu a...
Mediteránske kuracie prsia
Milujem jednoduché a rýchle jedlá. A v jednoduchosti je krása. Toto je môj recept na...
Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...
Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...
Polievka z morských rýb
Ako inšpirácia poslúžila polievka, ktorú si rybári v Dalmácii pripravujú na lodi keď lovia ryby -...
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Letná citrónová polievka
Túto polievku by mnohí z vás nazvali zeleninovou, ale ked som ju prvý krát jedla, chuť...
Carpaccio z mušlí sv. Jakuba
Mušle sv. Jakuba nakrájame na veľmi tenké plátky (kolieska), ktoré pomocou okrúhlej formičky uložíme na...
Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...
Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...
Grilované kalmáre
Kalmáre osolíme a okoreníme, položíme na rozpálený gril a grilujeme zo všetkých strán asi 5 minút....
Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...
Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...