Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou fotorecept
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu byť v lete chutnou, ale ľahkou večerou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Placičky: | |
500 g |
|
500 g (uvarené v šupke) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
cca 150 g |
|
|
|
|
|
Cibuľová omáčka: | |
4 ks |
|
|
|
1 PL |
|
1 KL |
|
|
|
3 PL |
|
3 dl |
|
|
|
|
Postup
-
1
Placičky: Mangold zalejeme vriacou vodou a po 2 minútach scedíme. Potom ho rozmixujeme.
-
2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangod a podusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Necháme vychladnúť.
-
3
K vychladnutému mangoldu pridáme najemno nastrúhané uvarené zemiaky, vajce, soľ a dobre premiešame.
-
4
Pridáme múku, postupne, aby sme jej nedali veľa. Cesto má byť len také, aby sa dalo tvarovať, ale stále mäkké.
-
5
Vlhkými rukami tvarujeme placičky asi 1 cm hrubé s priemerom cca 8 cm. Vyprážame na suchej panvici z oboch strán. Tuk netreba, placky sa neprichytávajú.
-
6
Omáčka: Na omáčku nakrájame cibule na kolieska a opražíme ich chvíľku na oleji. Vmiešame karí, korenie a mletú papriku.
-
7
Zasypeme múkou, chvíľu ju orestujeme a zalejeme mliekom. Rozvaríme na hustejšiu omáčku. Osolíme a podľa chuti pridáme trocha octu.
-
8
Teplé placičky podávame hneď s omáčkou.
Diskusia k receptu