Škvarkové medvedie labky
Janka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky. Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé – ideálny recept pre Zobraziť celý popisJanka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky. Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé – ideálny recept pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové aj v bezlepkovej verzii. Tradičný tvar, netradičná chuť, ktorá prekvapí hneď pri prvom zahryznutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Bezlepkové cesto: | |
| 350 g |
|
| 250 g mleté |
|
| 120 g |
|
| 80 g mleté |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL (10-12 %) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 bal. (10 g) |
|
| 1/2 ČL |
|
| Lepkové cesto: | |
| 400 g |
|
| 80 g |
|
| 150 g mleté |
|
| 2 ks |
|
| 50 g mleté |
|
| 1 PL (10-12 %) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 70 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na obalenie: | |
| 7 PL |
|
| 1/2 ČL mletý |
|
| 1 bal. (10 g) |
|
Postup
-
1
Navážime si všetky suroviny a pridáme do misky. Premiešame a spojíme rukou, alebo v robote. Bezlepkové cesto je viac drobivé, ale vo finále krehkejšie a podľa mňa aj chutnejšie. Lepkové je kompaktnejšie.
- 2
Cesto natlačíme do formičiek na medvedie labky a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút. Po dopečení necháme chvíľu vychladiť a potom vyklepeme z formičiek. Horúce by sa polámali.
- 3
Zmiešame práškový, vanilkový cukor a mletý muškátový oriešok. Labky v zmesi obalíme. A máme hotovo. Dobrú chuť!
- 4
Dobrý tip: Ak sa pri bezlepkovej verzii bojíte, že chuť škvariek bude prerážať, pokojne časť nahraďte maslom.
Tiež medvedie labky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu