Medvedie labky
Medvedie labky

Škvarkové medvedie labky

Janka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky. Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé – ideálny recept pre Zobraziť celý popisJanka tentoraz stavila na netradičnú, ale o to chutnejšiu verziu klasiky. Škvarkové medvedie labky sú krásne krehké a voňavé – ideálny recept pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové aj v bezlepkovej verzii. Tradičný tvar, netradičná chuť, ktorá prekvapí hneď pri prvom zahryznutí.

50
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Bezlepkové cesto:
350 g
250 g mleté
120 g
80 g mleté
1 ks
1 PL (10-12 %)
z 1/2 citróna
1 bal. (10 g)
1/2 ČL
Lepkové cesto:
400 g
80 g
150 g mleté
2 ks
50 g mleté
1 PL (10-12 %)
z 1/2 citróna
70 g
1 ČL
1/2 ČL
Na obalenie:
7 PL
1/2 ČL mletý
1 bal. (10 g)



Postup

  1. 1

    Navážime si všetky suroviny a pridáme do misky. Premiešame a spojíme rukou, alebo v robote. Bezlepkové cesto je viac drobivé, ale vo finále krehkejšie a podľa mňa aj chutnejšie. Lepkové je kompaktnejšie.

  2. 2

    Cesto natlačíme do formičiek na medvedie labky a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút. Po dopečení necháme chvíľu vychladiť a potom vyklepeme z formičiek. Horúce by sa polámali.

  3. 3

    Zmiešame práškový, vanilkový cukor a mletý muškátový oriešok. Labky v zmesi obalíme. A máme hotovo. Dobrú chuť!

  4. 4

    Dobrý tip: Ak sa pri bezlepkovej verzii bojíte, že chuť škvariek bude prerážať, pokojne časť nahraďte maslom.

Diskusia k receptu