Karamelové rezy
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 50 ml |
|
| Karamelová vrstva: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom. Spojte mokré a suché ingrediencie a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Cesto nalejte do formy (približne 20x30 cm), ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút. Cesto je hotové, keď sa na ňom vytvorí zlatistý povrch a špáradlo vyjde čisté.
- 2
V hrnci zmiešajte kondenzované mlieko, maslo a cukor. Na strednom ohni varte, stále miešajte, až kým sa zmes nezmení na hustý karamel. To bude trvať asi 10 minút. Po uvarení karamelovú zmes rovnomerne rozotrite na upečené cesto.
- 3
Horkú čokoládu a maslo roztopte nad parou alebo v mikrovlnnej rúre. Dobre premiešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí a vznikne hladká zmes. Polevu rovnomerne rozotrite na karamelovú vrstvu.
- 4
Nechajte rezy stuhnúť ideálne v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky vrstvy dobre spojili.
- 5
Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu