Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Karamelové rezy

petmejd - bez fotkypetmejd, včera 20:37
16-20
porcií
20-25 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g
1 bal.
2 ks
100 g
1 bal.
50 ml
Karamelová vrstva:
400 g
100 g
100 g
Čokoládová poleva:
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom. Spojte mokré a suché ingrediencie a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Cesto nalejte do formy (približne 20x30 cm), ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút. Cesto je hotové, keď sa na ňom vytvorí zlatistý povrch a špáradlo vyjde čisté.

  2. 2

    V hrnci zmiešajte kondenzované mlieko, maslo a cukor. Na strednom ohni varte, stále miešajte, až kým sa zmes nezmení na hustý karamel. To bude trvať asi 10 minút. Po uvarení karamelovú zmes rovnomerne rozotrite na upečené cesto.

  3. 3

    Horkú čokoládu a maslo roztopte nad parou alebo v mikrovlnnej rúre. Dobre premiešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí a vznikne hladká zmes. Polevu rovnomerne rozotrite na karamelovú vrstvu.

  4. 4

    Nechajte rezy stuhnúť ideálne v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky vrstvy dobre spojili.

  5. 5

    Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia