Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krémová polievka z tekvice hokkaido

sim0nk4 - bez fotkysim0nk4, 28. februára 2024
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

  2. 2

    Na oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.

  3. 3

    Pridajte na kocky nakrájanú tekvicu a zemiaky. Dusíme krátku dobu.

  4. 4

    Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým zelenina nebude mäkká.

  5. 5

    Soľte a koreňte podľa chuti.

  6. 6

    Použite mixér na hladké rozmixovanie polievky.

  7. 7

    Polievku podávajte teplú s trochou smotany alebo petržlenovej vňate na ozdobenie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia