Jahodová roláda
Vynikajúca roláda!
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
štipka |
|
80 g |
|
60 g |
|
15 g |
|
Krém: | |
400 g |
|
250 g |
|
60 g (mrazom sušené) |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
200 g |
|
na potretie (čierna ríbezľa) |
|
Postup
-
1
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa začne tvoriť pena postupne prisypeme kryštálový cukor a vytvoríme tuhý sneh. Časť snehu pridáme do žĺtkov, premiešame, pridáme k zvyšným bielkom a zľahka zapracujeme. Preosejeme múku s kakaom a ručne vymiešame, kým sa v ceste stratia všetky biele a suché časti.
- 2
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút. Po upečení korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 3
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme mascarpone s tvarohom do polotuha. Pridáme rozmixované, mrazom sušené jahody a nakoniec prilejeme roztopenú vychladnutú bielu čokoládu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- 4
Korpus opatrne rozrolujeme, potrieme džemom. Na potretie použijeme ¾ krému, okraje necháme voľné, opäť zrolujeme a odložíme do chladničky, ideálne cez noc. ¼ krému odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- 5
Horkú čokoládu roztopíme, vložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku, polejeme roládu a necháme stuhnúť. Jahodovú roládu dozdobíme zvyšným krémom a čerstvým ovocím.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Mrazom sušené maliny som akurát nedávno kúpila, bude malinová. :-)