Orechový lístkový zajko
Sladké potešenie pre oči aj jazyk.
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks (rozvaľkané, 375 g) |
|
Orechová náplň: | |
160 g mleté |
|
80 g domáci |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Orechovú plnku pripravím vymiešaním z uvedených surovín.
- 2
Rozvaľkané cesto natriem vymiešanou orechovou plnkou, nie až celkom ku okrajom cesta. Natreté cesto zrolujem po dlhšej strane do rolády. Z rolády si vytvorím zajaca a preložím na primerane veľký plech, ktorý som vopred vystlala papierom na pečenie.
- 3
Povrch zajaca sa môže natrieť rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a posypať drvenými orechmi. Ja som posýpku nedávala.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 200 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrolujem. Po adekvátnom vychladnutí upečeného zajka posypem práškovým cukrom.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu