Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkami
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, zo smotany, z vajec a múky pripravíme palacinkové cesto. Na menšej panvici pripravíme na oleji z cesta palacinky.
- 2
V kastróliku roztopíme maslo, v ktorom osmažíme nakrájanú šalotku. Pridáme mozočky a restujeme asi 5 minút (pri vegetariánskej verzii môžeme použiť karfiol), kým mozočky nie sú hotové. Osolíme a okoreníme.
- 3
Umytý špenát sparíme vo vriacej vode a scedíme. Na palacinky postupne vrstvíme mozočky a špenát. Na poslednú palacinku nastrúhame syr a celé zapečieme v rúre pri 180 °C 15 minút. Hotový knoflík rozkrájame a podávame s listovým šalátom.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu