Rolky zo pstruha a špargle

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
Rolky zo pstruha a špargle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
30 ml
300 g
200 g
150 g
20 g
10 g
1 ks
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Filet zo pstruha dáme na dosku a očistíme od kostí, osolíme, okoreníme. Na plát dáme nakrájanú špargľu a zrolujeme do rolky. Zviažeme blanšírovaným pórom.

  2. 2

    Rybu sprudka opečieme na olivovom oleji a preložíme na plech do rúry vyhriatej na 180 °C na 8 minút. Na panvicu pridáme vývar, ktorý zahustíme studeným maslom.

  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme a pridáme nastrúhanú cviklu premiešanú s tvarohom, so soľou, s korením a so žĺtkom. Zrolujeme, závin potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú štrúdľu nakrájame priečne a podávame s rolkami preliatymi omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia