Rolky zo pstruha a špargle
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 8. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet zo pstruha dáme na dosku a očistíme od kostí, osolíme, okoreníme. Na plát dáme nakrájanú špargľu a zrolujeme do rolky. Zviažeme blanšírovaným pórom.
- 2
Rybu sprudka opečieme na olivovom oleji a preložíme na plech do rúry vyhriatej na 180 °C na 8 minút. Na panvicu pridáme vývar, ktorý zahustíme studeným maslom.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme a pridáme nastrúhanú cviklu premiešanú s tvarohom, so soľou, s korením a so žĺtkom. Zrolujeme, závin potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú štrúdľu nakrájame priečne a podávame s rolkami preliatymi omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu