Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie fotorecept
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky a bataty ošúpeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Slaninu narežeme na tenké plátky, hrubé asi 3-4 mm.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pekáč vymastíme olejom a striedavo do neho nastojato ukladáme plátok zemiaka, batatu a slaniny. Takto vyložíme celý pekáč. Veľkosť pekáča zvolíme tak, aby nám okolo surovín neostalo voľné miesto.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zakryté pečieme v rúre na 180 °C domäkka (20-25 minút).
- 4
 Potom si zvolíme možnosť podľa potreby použitia. 1. možnosť: Upečené použijeme ako prílohu k mäsu.
- 5
 2. možnosť: Posypeme strúhaným syrom a vrátime do rúry zapiecť. Používame ako samostatný chod so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
                                                    Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 4
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu