Špenátová roláda
Špenátová roláda

Špenátová roláda

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 23. novembra 2023

Tip na oslavu alebo Silvestra.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
60 g
250 ml
6 ks
1,5 KL
Náplň:
400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Použila som mrazený špenát, ale ak máte, môžete aj čerstvý. Pri čerstvom odrežeme stopky, premyjeme ho a varíme vo väčšom hrnci. Po uvarení scedíme a nakrájame ho na menšie časti.

  2. 2

    Z masla, múky a mlieka pripravíme bešamel. Ten bude dosť hustý, ale taký má byť. Stiahneme z ohňa, vmiešame žĺtky a soľ. Pridáme špenát. Pokiaľ máte mrazený, treba ho nechať rozmraziť a taktiež trochu nakrájať. Dobre premiešame.

  3. 3

    Osobitne vyšľaháme sneh z bielok a opatrne ho vmiešame do špenátového cesta.

  4. 4

    Plech veľkosti 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie, cesto naň rovnomerne nanesieme a pečieme 15 minút na 180 °C.

  5. 5

    Upečené cesto nemusíme zamotať do vlažnej utierky, piškóta nebude ako pri klasickej roláde.

  6. 6

    Na upečené cesto namažeme cream cheese, ktorý môžeme dochutiť napr. sezamom či cesnakovým korením.

  7. 7

    Naukladáme vedľa seba šunku a zrolujeme. Trochu krému si môžeme odložiť bokom a potrieť ním vrch rolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia