
Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Kváskový ražný chlebík
Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....

Nepečený smotanový dezert s piškótami a ovocím
Jednoduchý, chutný koláč na horúce letné dni, ktorý si ihneď zamilujete!

Praclíky s čokoládou
Pochrumkajte si na týchto malých sladkých praclíkoch s čokoládou namiesto tých tradičných slaných. Garantujeme vám, ...

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.

Cestovinový šalát
Uvarené, vychladnuté a pokrájané makaróny dáme do misy. Papriky umyjeme, očistíme a spolu so...

Nákyp z osích hniezd s čučoriedkami
Všetky zvláštne a nie bežné recepty sú pre mňa výzvou. Keď som uvidela tento recept v nejakých starších novinách, okamžite bolo rozhodnuté....

Sladké ľúbostné listy
Sladké vyznanie môžete ponúknuť každému, koho máte radi aj v podobe taštičiek z chrumkavého lístkového cesta...

Pomarančová pochúťka
Umyté a suché pomaranče rozrežeme napoly. Dužinu lyžičkou opatrne vyberieme a pokrájame na malé kúsky. Banány...

Biele božteky
Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou...

Jemná knedľa
Veku nakrájame na plátky, namočíme do mlieka. Potom primiešame olej, žĺtky, soľ a...

Kurací 3 boj
Suroviny na marinády si zmiešame kazdu zvlast . Kuracie stehná umyjeme a namočíme v marinádE...

Štrúdľa s tvarohom, so šľahačkou a zmrzlinou
Štrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...

Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy
Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

Jemná šunková nátierka
Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese....

Rebarborový koláč s marcipánom a posýpkou
Keď sa na trhoch a v záhradkách začne objavovať rebarbora, treba jej sezónu čo najlepšie využiť....

Orechovo–mrkvová pečená dobrota
Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme uvarenú postrúhanú mrkvu....

Zeleninová polievka s vianočnými ozdobami
Z plátkov očistenej zeleniny vykrojíme formičkami rôzne tvary.

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....