Muffinky

ciernaovca - fotkaciernaovca, 18. apríla 2010

Jednoducho mňam mňam mňam :)

12
porcií
30 minút
príprava
10 - 20 minút
na 190 °C

Suroviny

SUCHÁ ZMES:
2 ČL
1/2 ČL
1/2 hrnčeka
1 hrnček
MOKRÁ ZMES:
1
1/4
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Zvlášť si vymiešame každú zmes. Potom vlejeme mokrú zmes so suchej a poriadne vymiešame. Pridáme kúsky čokolády, prípadne nejaké to ovocie (čučoriedky, maliny...). Naplníme si košíčky, a posypeme kúskami čokolády. Pečieme pri 190 stupňoch 10 až 20 minút.

Diskusia k receptu

ciernaovca
vzhladom na to ze byvam na intraku a nemam klasicky muffinkovy plech tak som musela improvizovat (samozrejm ze prvykrat mi to cele zhorelo) avsak vsetky dalsie pokusy uz boli uspesne: na spodok plechu som dala papier na pecenie a na to poukladala muffinky v nie v jednom papierovom kosicku ale v dvoch a bolo :)
lila7777711
a ked mi nejde vymiesat tu heru? nejako sa nechce rozpustit:D ale pekny recept, bez váženia:)
sandratamer
@lila7777711 , chce to trpezlivosť, pri pečení ju určite budeš potrebovať. Nechaj Heru zmäknúť pri izbovej teplote, ak si ešte nepridala vajce a mlieko, môžeš ju dať "zohriať" do mikrovlnky nie však úplne rozpustiť.
tataika
Já mám formu na mufínky ale jedna je málo .A tak jsem si pomohla!!kupovala jsem paštiky ne v plechu ale takové aluminiové (nevím jestli jsem to dobře napsala).Udělala těsto,třeba jako na bábovku ,do každé formičky od paštiky jsem dala košíček papírový (nemusí být) a potom jsem dávala dvě lžičky těsta potom třeba jahodu nebo i jiné ovoce jaké chcete nebo třeba i lžičku nutely a na to ještě jednu lžíci těsta a dala upéct . Můžete po upečení budˇpocukrovat nebo polít čokoládou a je hotovo .Mufínky se vytahují z formiček a vypadají skvěle .!!!!!!!
ajula
ja použivam klas. maslo alebo kyslú smotanu namiesto hery
tinca
Ja sa priznám, že som ešte mafinky nerobila,aj keď si myslím, že som dobrá gazdinka, ale niekedy ich vyskúšam.
zdezda
aj ja mám dobrú skúsenosť, cesto dávať do papierikových formičiek na mufinky, no musia byť 2 v sebe, potom držia tvar, páči sa mi ten nápad s paštétovými formičkami, budem ich aj ja zbierať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia