Karfiolová polievka
Rýchla a chutná karfiolová "krémová" s kúskami karfiolu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, premyjeme a varíme v osolenej vody do polomäkka, scedíme, vývar si odložíme. Pár kúskov uvareného karfiolu dáme bokom.
- 2
V hrnci roztopíme maslo, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a zapražíme ju do sklovita. Pridáme hladkú múku, zarestujeme a zalejeme vývarom z karfiolu a všetko dobre zamiešame.
- 3
Keď polievka začne vrieť, pridáme uvarený karfiol, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie a karí korenie, všetko premiešame a ponorným mixérom rozmixujeme.
- 4
Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Prípadne dochutíme a môžeme podávať. Pri naberaní dozdobíme kúskami karfiolu, ktoré sme si odložili na začiatku bokom. Prajem dobrú chuť.
Tiež karfiolová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu