Tvarohová hrudka s paradajkovou prílohou
Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
50 g |
|
2 ks M |
|
1/2 ČL |
|
60 ml |
|
2 strúčiky nakrájané |
|
12 ks prepolených |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
10 lístkov |
|
1/2 ks najemno nakrájaná |
|
|
Postup
-
1
Do misky dáme tvaroh, soľ, vajcia a parmezán. Dobre premiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie a vložíme zmes. Pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri 180 °C. Necháme vychladnúť a preložíme na dosku na krájanie.
- 2
Za stáleho miešania na olivovom oleji opražíme cesnak a cherry paradajky domäkka.
- 3
Sporák vypneme, pridáme ocot, cukor, bazalku a cibuľu, dobre premiešame a necháme dôjsť. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Tvarohovú hrudku prekrojíme na štyri rovnaké časti a polejeme salsou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu