Tvarohová hrudka s paradajkovou prílohou

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 1. marca 2016
Tvarohová hrudka s paradajkovou prílohou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
50 g
2 ks M
1/2 ČL
60 ml
2 strúčiky nakrájané
12 ks prepolených
1 PL
1/2 ČL
10 lístkov
1/2 ks najemno nakrájaná




Postup

  1. 1

    Do misky dáme tvaroh, soľ, vajcia a parmezán. Dobre premiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie a vložíme zmes. Pečieme v predhriatej rúre 50 minút pri 180 °C. Necháme vychladnúť a preložíme na dosku na krájanie.

  2. 2

    Za stáleho miešania na olivovom oleji opražíme cesnak a cherry paradajky domäkka.

  3. 3

    Sporák vypneme, pridáme ocot, cukor, bazalku a cibuľu, dobre premiešame a necháme dôjsť. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Tvarohovú hrudku prekrojíme na štyri rovnaké časti a polejeme salsou.

Diskusia k receptu

sara8
Výborne to vyzerá. Robím tiež takúto hrudku, len nedávam parmezán. Už sa teším na chuť s novou ingredienciou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia