Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Jarné bezlepkové muffiny s lesným ovocím

novalim - fotkanovalim, dnes 16:00. Komerčný recept.
Jarné bezlepkové muffiny s lesným ovocím
Foto: novalim

Či na raňajky, desiatu alebo olovrant - deti ich proste milujú. A my s nimi. Áno, reč je o muffinoch, ktoré každý dobre Zobraziť celý popisČi na raňajky, desiatu alebo olovrant - deti ich proste milujú. A my s nimi. Áno, reč je o muffinoch, ktoré každý dobre pozná. Vyskúšajte tento recept, ktorý poľahky pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix PK. Pri dochucovaní sa fantázii medze nekladú. My sme použili klasiku - drobné lesné šťavnaté ovocie. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g (alebo PK špeciál)
1 ČL
1/2 ČL
2 ks
170 g
3 ČL
125 g mäkké
300 g
 (maliny, čučoriedky, černice)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku premiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej miske rozšľaháme vajcia, pridáme hnedý a vanilkový cukor, maslo a kyslú smotanu. Dôkladne všetko spolu premiešame. Prisypeme múčnu zmes a gumenou varechou jemne zapracujeme do vaječnej zmesi tak, aby sa všetky suroviny dobre prepojili.

  2. 2

    Jamky v plechu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom (my sme použili na to zmrzlinovú naberačku). Umyté a dobre osušené ovocie potom zatláčame do cesta tak, aby bolo z neho na povrchu aj niečo vidieť. Povrch uhladíme lyžicou.

  3. 3

    Vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20-25 minút. Muffiny po dopečení necháme postáť a mierne vychladnúť v plechu. Potom opatrne povyberáme a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu