Jarné bezlepkové muffiny s lesným ovocím
Či na raňajky, desiatu alebo olovrant - deti ich proste milujú. A my s nimi. Áno, reč je o muffinoch, ktoré každý dobre Zobraziť celý popisČi na raňajky, desiatu alebo olovrant - deti ich proste milujú. A my s nimi. Áno, reč je o muffinoch, ktoré každý dobre pozná.
Vyskúšajte tento recept, ktorý poľahky pripravíte z našej bezgluténovej zmesi Promix PK. Pri dochucovaní sa fantázii medze
nekladú. My sme použili klasiku - drobné lesné šťavnaté ovocie. Tak dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g (alebo PK špeciál) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
170 g |
|
3 ČL |
|
125 g mäkké |
|
300 g |
|
(maliny, čučoriedky, černice) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku premiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej miske rozšľaháme vajcia, pridáme hnedý a vanilkový cukor, maslo a kyslú smotanu. Dôkladne všetko spolu premiešame. Prisypeme múčnu zmes a gumenou varechou jemne zapracujeme do vaječnej zmesi tak, aby sa všetky suroviny dobre prepojili.
- 2
Jamky v plechu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a každý naplníme cestom (my sme použili na to zmrzlinovú naberačku). Umyté a dobre osušené ovocie potom zatláčame do cesta tak, aby bolo z neho na povrchu aj niečo vidieť. Povrch uhladíme lyžicou.
- 3
Vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20-25 minút. Muffiny po dopečení necháme postáť a mierne vychladnúť v plechu. Potom opatrne povyberáme a posypeme práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu