Černá polévka – Vývar so zeleninou a s karamelom
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hovädzie a údené mäso dáme variť spolu s kuracími trupmi a osolíme. Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, opečieme na rozpálenej masti a masle dohneda. Pridáme do vývaru.
- 2
Cukor skaramelizujeme a vylejeme opatrne do polievky. Varíme, až kým mäso nie je mäkké. Pred koncom varenia pridáme do vývaru ružičkový kel.
- 3
Hotovú polievku precedíme, mäso nakrájame na kocky a zeleninu okrem kelu prepasírujeme. Do tanierov naložíme prepasírovanú zeleninu, nakrájané mäso, kel a podlejeme vývarom. Napriek názvu nemusí vyjsť polievka natmavo.
Tiež vývar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu