Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom fotorecept
Foto: t0th0va
Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 bal. |
|
mleté |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
Na posypanie: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame celé vajíčko a smotanu, potom pridáme mleté mäso, korenie a soľ, zmiešame a necháme oddýchnuť asi 10 minút.
- 2
Rozvaľkáme si obidve lístkové cestá do tvaru kruhu.
- 3
Jedno rozvaľkané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a cesto prekryjeme druhým papierom na pečenie. V strede papiera na pečenie vyrežeme otvor na encián.
- 4
Encián položíme do vyrezaného stredu a v enciáne vykrojíme stred. Do stredu dáme postrúhaný cesnak a vrátime naspäť vyrezanú časť.
- 5
Cez encián a papier na pečenie položíme druhé rozvaľkané lístkové cesto. Na toto lístkové cesto rozložíme guľôčky vytvarované z mletého mäsa. Vrchné cesto okolo guľôčok narežeme smerom k enciánu.
- 6
A zrolujeme. Potom odstránime papier na pečenie a to isté urobíme aj so spodným lístkovým cestom.
- 7
Potrieme rozmiešanými žĺtkami a posypeme sezamovými semiačkami. Dáme do rúry na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Keď cesto dostane zlatistú farbu, môžeme vybrať.
- 8
Vrchnú časť cesta z enciánu odrežeme a encián rozmiešame.
- 9
Odtrhneme si časť koláča s mäsovou guľkou vo vnútri a namočíme ju do enciánu a vychutnávame. Prajem dobrú chuť.
Tiež mäsový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu