Krútená štrúdla ku káve

marialuptakova - bez fotkymarialuptakova, 22. februára 2012

Ešte o jeden recept sa s Vami podelím,možno Vás zaujme,alebo ho aj poznáte.

30 minút
príprava
40 ? minút
na 200 °C

Suroviny

2 dkg čerstvé
0,5 kg
2 ks
1 pol.lyžica alebo hera
trochu
podla potreby alebo mlieko
PLNKA:
rozpustené (tuk)
  (mandle)




Postup

  1. 1

    Droždie nechat v troške mlieka vykysnút.Pol kg hl.múky,2žltka,1 lyžice masla,Hery alebo masti,trochu soli.So smotanou zamiesime tak aby bolo ako štrúdlové cesto.Urobíme 3 bochníčky a necháme na doske vykysnút,prikryté.Ked vykysne vyvalkáme na pol cm,dobre teplým maslom potreme,posypeme vanilkovým cukrom,položíme na to druhý vyvalkaný plát,potreme a posypeme škoricou, orechami /mandle/ .Položíme na to tretí diel,pomastíme a posypeme hrozienkami.Spravíme závin,ktorý zlahka krútime jednou rukou k sebe a druhou od seba.Dáme na plech , pomastíme ,upečieme.Možeme po upečení pocukrovat.Prajem Vám dobrú chut.

Diskusia k receptu

pacik
Štrúdla musí byť skvelá, ukladám si ju :-)
gabikapb
Akosi si neviem predstaviť to skrúcanie, nepriblížite mi to niekto? Predstavím si tie 3 pláty na sebe, potom zaviniem a potom akoby som krúcala (prádlo :-) ) ďakujem
vierik
Pekná varianta štrúdle vyskúšam,@gabikapb asi tak ako myslíš len jemnejšie :-)))
ejta
nepoznám, ukladám, fakt zaujímavé a určite dobré
helca103
takýto postup nepoznám ale asi treba vyskúšať ,určite je to veľmi dobré.
marijanka712
ja som pochopila ,že ide o trojvrstvové cesto ktoré do polky krútime od vrchu podložky smerom ku stredu cesta a spodnú časť oproti a potom mám z toho dvojitú štrúdlu bez prekrojenia ???? ináč veľká škoda, že tieto fantastické recepty nemajú asoň fotografie konečného produktu.
marialuptakova
Skrúca sa presne tak ako napísala gabikapb,zrolovanú štrúdlu točíme tak ako ked žmýkame prádlo.Do orechovej plnky si možete pridat cukor alebo vanilkový cukor ak máte radi sladšie,ja nedávam.
3sandra3
waw,,, nový druh štrúdle pre mňa.... musí byť veľmi dobrá,,,, vyskúšam
sovka62
No nepoznám, dobre že si pridala recept, toto je podľa mojej chuti, určite vyskúšam. Ďakujem.
evanaaa
Mne sa páči štrudla ,aj spôsob skrúcania, a nepotrebujem ani foto, viem si ju predstaviť. Pred pečením pomastiť - čím, maslom? Netreba potierať vajcom?