Ešte o jeden recept sa s Vami podelím,možno Vás zaujme,alebo ho aj poznáte.
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 dkg čerstvé |
|
0,5 kg |
|
2 ks |
|
1 pol.lyžica alebo hera |
|
trochu |
|
podla potreby alebo mlieko |
|
PLNKA: | |
rozpustené (tuk) |
|
|
|
|
|
(mandle) |
|
|
Postup
-
1
Droždie nechat v troške mlieka vykysnút.Pol kg hl.múky,2žltka,1 lyžice masla,Hery alebo masti,trochu soli.So smotanou zamiesime tak aby bolo ako štrúdlové cesto.Urobíme 3 bochníčky a necháme na doske vykysnút,prikryté.Ked vykysne vyvalkáme na pol cm,dobre teplým maslom potreme,posypeme vanilkovým cukrom,položíme na to druhý vyvalkaný plát,potreme a posypeme škoricou, orechami /mandle/ .Položíme na to tretí diel,pomastíme a posypeme hrozienkami.Spravíme závin,ktorý zlahka krútime jednou rukou k sebe a druhou od seba.Dáme na plech , pomastíme ,upečieme.Možeme po upečení pocukrovat.Prajem Vám dobrú chut.
Diskusia k receptu