Bábovka s jabĺčkami a škoricou

redakcia - fotkaredakcia, 17. februára 2010

Suroviny

180 g
180 g
3 ks
6 PL
4 PL
1 PL
2 ks
1/2 vrecka




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice a zašľaháme. Ďalej pridáme olej a mlieko a všetko vyšľaháme. Postupne zašľaháme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne primiešame našľahaný sneh z bielkov.

  2. 2

    Úplne nakoniec pridáme olúpané a na malé kocky nakrájané jablká. Cesto vylejeme do vymastenej a polohrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme necelú hodinu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia