
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Guľky s mletými mandľami a kokosom
Mandle zomelieme v sekáčiku a dáme do misky. Pridáme strúhaný kokos a vlejeme kondenzované mlieko...

Makrónky Opitý Izidor
Bol to chvíľkový nápad na túto príchuť makrónok, ale musím povedať, že sú výborné, a to ja dávam prednosť ovocným dezertom....

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Bezlepkové šamrole
Lístkovo-pľundrové cesto a jemná snehová plnka. Nechcete sladkú verziu? Šamrole si naplňte napríklad syrovo-šunkovou plnkou.

Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...

Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.

Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.
Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Bublanina je skvelý a rýchly nápad, ako spotrebovať ovocie, ktorého máte veľa v záhradke alebo...
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Čokoládový termix
Tento recept som objavila v knihe, ktorú vydal výrobca mliečnych výrobkov Milk-Agro. Vyskúšala som a...

Koláč s aróniou a posýpkou
Najprv si pripravíme posýpku: zmiešame múku a cukor, pridáme maslo a prstami vypracujeme posýpku, ...

Jahodové rezy s pudingovou plnkou
Letný recept aktuálny na tento čas, keď v záhradke zrejú jahody.

Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...

Ovocné tyčinky nepečené
Marhule, slivky, višne a marcipán nakrájame nadrobno. Všetko nasypeme do misy a prelejeme rumom, necháme odležať 30...

Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

Vianočné pečivo - medvedie labky
Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja si ho rozdelím na polovicu a do jednej polky zapracujem...

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Nepečená maková žemľovka
Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně"....

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou
Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...

Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...