Vyprážaná baza
Vyprážaná baza

Kvety bazy čiernej v cestíčku

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 16. mája 2022
Kvety bazy čiernej v cestíčku
Foto: Shutterstock
4 ks
porcie
25 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
250 ml
1 PL
4 PL
 štipka
150 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme, pridáme jablkovú šťavu, rum, kryštálový cukor, štipku soli a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Hladkú múku preosejeme a postupne pridávame do vaječnej hmoty, dôkladne zapracujeme a vytvoríme cestíčko.

  3. 3

    Veľké, naplno rozkvitnuté kvety bazy otrasieme od nečistôt. Liter oleja rozpálime na 180 °C. Bazové kvety namočíme do cestíčka a asi 2 – 3 minúty vyprážame dozlatista. Preložíme na kuchynský papier a necháme odkvapkať. Posypeme práškovým cukrom a ihneď podávame. Hotové bazové kvety môžeme posypať aj mletou škoricou alebo vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Prečítajte si aj ďalšie tipy ako bazu využiť v kuchyni.

Diskusia k receptu