Perníkový koláč

terik - bez fotkyterik, 25. októbra 2014

Tento recept mám od svojej mamky, jej ho dala spolužiačka zo strednej a tak sa u nás pečie vtedy, keď máme naň chuť.

Suroviny

100 g
2 dl
5 ks
270 g
1 dl
250 g
1 bal.
 posekané
 polámaná




Postup

  1. 1

    Z kryštálového cukru urobíme karamel, ktorý zalejeme vodou a necháme rozpustiť. Žltka s práškovým cukrom vyšľaháme na hustú penu, pridávame vychladený karamel, olej a nakoniec múku s práškom do perníka a sneh z bielkov. Ja do tejto masy pridávam orechy, hrozienka a ak sa mi zvýšili čokoládové figúrky tak ich rozdrvím a zamiešam do cesta. Vylejeme to na plech, ja používam na dno papier na pečenie, dám to do rúry a pečiem pri 180 stupňoch asi 30-35 minú. Na vrch namažem pikantný džem a polejem čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia