Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Foto: siuuu
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa. Tak dlho som sa odhodlávala preto, že pred tepelne neupravenou rybou mám veľký rešpekt. Ale teraz prišla chuť vyskúšať - priznám sa, bála som sa, ale zbytočne - bolo to veľmi dobré jedlo. Inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Vojta Artza tu na Vareche, ktorý som si upravila podľa seba. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/04/ceviche-z-lososa
Zdroj: internet + vlastná úprava
porcie
príprava
Suroviny
200 g čerstvý, bez kože |
|
1 ks |
|
1/3 ks (alebo štipľavá paprička) |
|
podľa chuti (zelená časť, alebo vňať jarnej cibuľky) |
|
1/3 ks čerstvé |
|
1/4 ks zrelé |
|
podľa chuti (drvené) |
|
Na ozdobu: | |
(koriander, petržlen, pažítka...) |
|
Zálievka: | |
z 1 pomaranča |
|
1/4 ks (alebo citrónová) |
|
1 PL |
|
1-2 ČL |
|
1-2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Lososa som umyla, osušila a pokrájala som na maličké kúsky (asi 0,5 x 0,5 cm). Na malé kúsky som pokrájala aj očistenú červenú cibuľu, čerstvú červenú papriku, čerstvé mango a zelenú časť póru.
- 2
Všetky pokrájané ingrediencie som zaliala zálievkou, ktorú som pripravila zmiešaním všetkých surovín (cesnak som prelisovala), pomocou lyžice (nie kovovej) som všetko premiešala, uzavrela a v chladničke som nechala marinovať asi 5-6 hodín. Pred podávaním som pridala na malé kocky pokrájané avokádo a drvený koriander (semená) a všetko som zľahka premiešala.
- 3
My sme mali na raňajky, pripravovala som neskoro večer a podávala som s nasucho opečenými kúskami domáceho chlebíka. Výborne to chutilo samotné aj s jednoduchou avokádovou nátierkou (avokádo, limetová šťava, cesnak, soľ, korenie), ktorú som urobila zo zvyšku avokáda.
Tiež ceviche:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu