Pražený klíčený hrášok

bobo1 - fotkabobo1, 24. mája 2012

v maminej starej kuchárke som našiel tento recept a veľmi ma zaujal tak som ho vyskúšal a trošku pozmenil na dnešnú dobu.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
 podľa chuti
2  pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Hrášok namočíme do vody a necháme vyklíčiť,

  2. 2

    Na panvicu dáme olivový olej a necháme rozpáliť a pridáme hrášok ktorý z prudka opečieme a pridáme ovsené vločky namočené v mlieku a med.

  3. 3

    podávame ako raňajky, avšak toto jedlo môžeme podávať aj bez ovsených vločiek a medu na slano ako predjedlo s celozrnným chlebom.

Diskusia k receptu

marienka44
@Bobo1 ,aky hrach treba pouzit na naklicenie? Taky suchy, zlty? Alebo uz teraz cerstvy zeleny nechat naklicit. /neviem, ci to ide/. Vyskusam, ak odpovies. :-)
bobo1
marienka44. nakličiť sa dá aj čerstvý aj suchý ale zelený nesmie byť polený
hubata
No prosím ..... ja podobne robím bôb ako mlsku k táboráku a tu je recept aj na hrach. Vďaka @bobo1.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia