Mladý šalát JARIENKA

nonna - fotkanonna, 31. júla 2012

Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial a nachystal sa na chudobnejšie zimné obdobie z tohto pohľadu.

3
porcie
16 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 ks
3 ks
z 2 ks
1 ks
1/2 ks
15 ks
3 PL
2 PL
2 ČL
1 PL
1/3 KL
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Reďkovky, kaleráb a uhorku neolúpanú pokrájame na malé kocky. Cibuľky nakrájame na kolieska, vňate na polcentimetrové pásiky, kalerábové listy na užšie a kratšie pásiky, hrach vylúskame.

  3. 3

    Všetko dobre a rovnomerne premiešame.

  4. 4

    Jogurt, majolenku a kečup zmiešame.

  5. 5

    Zvaríme 1dl vody s octom, čiernym korením kôprom, necháme vychladnúť a primiešame k ochutenému jogurtu.

  6. 6

    Šalát mierne osolíme a premiešame opatrne s dresingom. Necháme vychladiť aspoň počas 12 hodín v chladničke.

Diskusia k receptu

radulienka
Zase čosi veľmi zdravé, môžem dať aj mrazený hrášok, ak už niet čerstvého? Ukladám a spravím najsamprv... Díky...
nonna
Jasnačka, že ano.....ale odporúčam Ti vyskúšať tú Obloženú ryžu "MÉCHIKÁNO", je šťavnatá a ľahučká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia