Foto: milic
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5ks |
|
28g nasekané |
|
28g nasekané |
|
28g odkôstkované bez nálevu |
|
25g postrúhaný |
|
28g |
|
70g |
|
1-2 ks |
|
1ks |
|
Postup
-
1
Zvrchu jablka vyrežeme jadrá,jablko priečne asi na 2 mm narežeme,až nepraskne šupka v alobale.Do jablka vložíme plnku až povrch:zmiešať mandle,orechy,cukor,višne,ďumbier.Alobal si dať dvojmo,uložiť naň jablko,potrieť maslom a zabaliť.Grilovať na grile alebo v pahrebe,kde nahrnieme uhlíky na balíčky a grilovať cca 25 minút.Podávame s bielým jogurtom prípadne aj šľahačkou.Recept robievame v pahrebe na chate v horách je to iná pochúťka ako zemiaky v pahrebe.Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu