Jabĺčka v alobale

milic - fotkamilic, 2. augusta 2011
Jabĺčka v alobale
Foto: milic
5
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

5ks
28g nasekané
28g  nasekané
28g odkôstkované bez nálevu
25g postrúhaný
28g
70g
1-2 ks
1ks




Postup

  1. 1

    Zvrchu jablka vyrežeme jadrá,jablko priečne asi na 2 mm narežeme,až nepraskne šupka v alobale.Do jablka vložíme plnku až povrch:zmiešať mandle,orechy,cukor,višne,ďumbier.Alobal si dať dvojmo,uložiť naň jablko,potrieť maslom a zabaliť.Grilovať na grile alebo v pahrebe,kde nahrnieme uhlíky na balíčky a grilovať cca 25 minút.Podávame s bielým jogurtom prípadne aj šľahačkou.Recept robievame v pahrebe na chate v horách je to iná pochúťka ako zemiaky v pahrebe.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia