Pohár „krovka“ s bielou penou
z reštaurácie FSH v Trenčíne, 24. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Krovky: | |
1 kg |
|
200 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
250 g |
|
Pena z bielej čokolády: | |
250 g |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
30 g |
|
štipka |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Mlieko, Salko, vnútro vanilkových strukov a tri štvrtiny kryštálového cukru dáme spolu povariť. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a potom pomalým tiahnutím varíme asi hodinu, podľa hustoty. Keď je zmes uvarená, necháme ju mierne vychladnúť a zašľaháme stuhnuté, na kocky pokrájané maslo. Keď chceme mať hnedú farbu, na troche masla s olejom pripravíme karamel a zalejeme mliekom.
- 2
Pripravenú zmes môžeme vyliať na pekáč alebo do vhodných nádob a necháme zatuhnúť. Pred podávaním posypeme zvyšným cukrom a flambovacou pištoľou spravíme krustu. Dekorujeme čerstvým ovocím.
- 3
Pena: Smotanu s cukrom zahrejeme na asi 80 °C, nesmie zovrieť! Do smotany nalámeme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Do čokoládovej zmesi za stáleho miešania zapracujeme vaječné žĺtky a necháme vychladnúť. Z bielkov a zo štipky soli pripravíme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do vychladnutej čokoládovej zmesi, prelejeme do cukrárskeho vrecka so špičkou a dáme zatuhnúť do chladničky. Podávame na zachladený tanier kopčeky z moussu a v sklenenej nádobe krovky. Ozdobíme sezónnym ovocím.
Tiež nepečený dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu