Omelety s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
 kúsok
3 ks
2 PL
1 ks
1 PL
3 ks
 štipka
150 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Vajcia, PL práškového cukru, soľ, citrónovú šťavu, hladkú múku a mlieko vymiešame do hladkého cesta. Z cesta upečieme omelety. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Potom ich vložíme do vriacej vody ochutenej korením a podľa chuti osladíme. Varíme ich veľmi krátko.

  3. 3

    Upečené omelety naplníme marhuľovým džemom rozmiešaným s rumom a troškou vody, naukladáme na ne jablká, preložíme a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia