Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu. Niet nad domácu parenú, Zobraziť celý popisU nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu. Niet nad domácu parenú, s láskou robenú, knedľu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja si uľahčujem robotu, mám kuchynský robot.
- 2
Dám do neho múku, vajíčko izbovej teploty a vodu.
- 3
Spravím si kvások z droždia tak, že mlieko dám prihriať na sporák s troškou cukru.
- 4
Keď je zohriate, dám do neho droždie, zakryjem nechám nakysnúť.
- 5
Keď je nakysnuté, tak vlejem do múky.
- 6
Zapnem robot na jednotku rýchlosť a nechám ho pomaly aj 20 minút miesiť. Čím sa viac miesi, tým je cesto lepšie. Potom preložím cesto do väčšej misy, zakryjem utierkou, postavím k radiátoru alebo na teplé miesto. A cca hodinu a pol nechám kysnúť.
- 7
Vyberiem si na dosku cesto keď je nakysnuté a vypracujem z neho 5 bochníkov takých menších. Keďže ja nemám originál hrniec na knedľu. A parím pod pokrievkou na paráku 25 minút. Neodokrývam hrniec lebo knedľa by spadla.
- 8
Keď je hotová, vyberiem ju popichám špajdľou alebo špáradlom, a potriem ju maslom alebo margarínom.
- 9
Prajem Vám dobrú chuť
Tiež parená knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu