Zapekané všeličo

wevewe - fotkawevewe, 27. apríla 2010
Zapekané všeličo
Foto: wevewe

povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov...ale co zena nespravi pre chlapa...tak som spravila masovu verziu

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskor si pripravime maso-nakrajame na male kocky, osolime, okorenime a prudko opecieme na oleji. Ak treba podlejeme vodou a dusime do makka. Ku koncu nechame hrniec odokryty aby sa vyvarila vsetka stava. Medzitym oprazime na kocky nakrajanu cibulu.

  2. 2

    Do vymastenej zapekacej misy dame oprazenu cibulu, maso, nakrajane sampinony a zeleninu. Zelenina moze byt len jedneho druhu napr. na kocky pokrajana cukina, alebo zmes. Vyberte si co vam chuti (ja som pouzila mrazenu zmes mrkva-hrasok-kukurica, netreba vopred rozmrazovat), mnozstvo je tiez lubovolne, je na vas ci to chcete viac masove alebo viac zeleninove a samozrejme zalezi aj na velkosti zapekacej misy.

  3. 3

    V kyslej smotane rozslahame vidlickou vajce, osolime a okorenime. Z oleja a muky spravime hustejsiu zaprazku, rozriedime trochou vody a pridame smotanu s vajcom. Varime do zhustnutia. Vzniknutu omacku nalejeme na masovo-zeleninovu zmes, posypeme struhanym syrom a dame zapiect do vyhriatej rury. Podavame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

58vlasta
Tiež zvyknem robiť takéto všeličo, hlavne, keď mi pozostávajú jedlá, tak ich skombinujem, niečo pridám. Proste využijem zbytky jedál...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia