Foto: wevewe
povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov...ale co zena nespravi pre chlapa...tak som spravila masovu verziu
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskor si pripravime maso-nakrajame na male kocky, osolime, okorenime a prudko opecieme na oleji. Ak treba podlejeme vodou a dusime do makka. Ku koncu nechame hrniec odokryty aby sa vyvarila vsetka stava. Medzitym oprazime na kocky nakrajanu cibulu.
- 2
Do vymastenej zapekacej misy dame oprazenu cibulu, maso, nakrajane sampinony a zeleninu. Zelenina moze byt len jedneho druhu napr. na kocky pokrajana cukina, alebo zmes. Vyberte si co vam chuti (ja som pouzila mrazenu zmes mrkva-hrasok-kukurica, netreba vopred rozmrazovat), mnozstvo je tiez lubovolne, je na vas ci to chcete viac masove alebo viac zeleninove a samozrejme zalezi aj na velkosti zapekacej misy.
- 3
V kyslej smotane rozslahame vidlickou vajce, osolime a okorenime. Z oleja a muky spravime hustejsiu zaprazku, rozriedime trochou vody a pridame smotanu s vajcom. Varime do zhustnutia. Vzniknutu omacku nalejeme na masovo-zeleninovu zmes, posypeme struhanym syrom a dame zapiect do vyhriatej rury. Podavame so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu