Štefanská hus

redakcia - fotkaredakcia, 20. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
70 g
50 g
15 g
2-3 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká ošúpeme a nakrájame na jemné rezance. Zmiešame ich s rozdrvenými orechmi a nakrája nými mandľami. Náplň rozdelíme na prsia, prekryjeme plátkom pŕs a zopneme špáradlom.

  2. 2

    Takto pripravené preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, osolíme a vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Upečené mäso vyberieme a výpek udusíme na tuk, ktorý potom zaprášime múkou a zalejeme vodou. Necháme ho dobre prevariť a pridáme med.

  3. 3

    Keď sa začne tuk oddeľovať, šťavu precedíme, pridáme 50 g orechov, osolíme, ešte krátko povaríme a zalejeme tým hotové husacie prsia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia