Hydinová pašteková rolka

bob1k - bez fotkybob1k, 28. septembra 2010
Hydinová pašteková rolka
Foto: bob1k

jeden z dalsich skvelych receptov ako ohurit nielen chutou ale aj ocami ;)

2
porcie
1440 minút
príprava

Suroviny

8 ks
5 ks
 pomletá




Postup

  1. 1

    Kuracie stehna si uvarime (mozme spojit z vyvarom). Kuracie stehna pouzivame preto, pretoze su stavnate a doma chceme len to najlepsie :) Nasledne ich zbavime kosti, chrupaviek, ostane nam masko. Maso pomelieme uplne na jemno. Vlozime do misky, kde do masa pridame koreniny podla chuti a dokladne zamiesame.

  2. 2

    Na stol si pripravime priesvitnu foliu, na ktoru polozime cca 3-4 platky parmskej sunky (zalezi ake su siroke). Nesmieme zabudat, ze to budeme rolovat tak sunku ukladame pozdlzne a tak aby sa jednotlive platky prekryvali. Nasledne na sunku ulozime masovu zmes. Zacneme sunku stacat aj z foliou, no foliu drzime na vrchu. Cela rolka by mala mat hrubku asi 5cm. Ked to mame zrolovane, ujistime sa, ze konce su pevne zakrutene. Nasledne to pevne zbalime do dalsej vrstvy folie. Nakoniec do dvoch vrstiev alobalu a ulozime do primeranej misky vodorovne. Pamatajme, ze nam to bude tiect, cize miska nesmie byt nejako poskodena, derava. Celu roklu ulozime na 24-48h do chladnicky. Vyberieme az vtedy ak je rokla pekne tuha vhodna na krajanie. Kazdopadne pri krajani pouzijme velmi ostry noz, kedze krajce nesmu mat viac ako 1cm. Na tanier ulozime asi 5 krajcov. Ozdobime salatom, zapecenou ciabattou a horcicovo medovou omackou. Horcicovo medova omacka: pouzijeme kremzsku horcicu a co najkvalitnejsi med. Horcicu zmiesame z medom a kvapkou cierneho octu. Horcica a med by musia prevazovat chutou 50/50, nesmu sa prebijat.

  3. 3

    prajem vam dobru chut, a snad sa vam to podari. opat nevahajte ohurit navstevu niecim nezvycajnym ;) dobru chut

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia