
Chrumkavý chlebík
Tento chlebík som skúšala prvýkrát a dopadlo to výborne, tak som sa chcela podeliť o recept....

Rýchla nedelná tortička :-)
Jedno nedeľné ráno nám odišla jedna návšteva a už bola na ceste druhá a tak som...

Paella s 3 druhmi mäsa
exotické jedlo z králičieho a kuracieho mäsa a kreviet, ktorého dokonalá chuť Vás zavedie až do...

Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

Obalované oriešky na Vianoce
Recept ktorý sa už u nas robí roky mám ho od moji babky z čiech ktorá my...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Baklažánová bharta s jogurtom
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme...

Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády
Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

Zelerový šalát s hroznom
Olúpaný, umytý a najemno nastrúhaný zeler zmiešame s nakrájaným jablkom a umytým hroznom.

Moja bryndzová nátierka
nie je na nej nič zvláštne iba sme si na nej ohromne pochutili tak si dajte aj...

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Zemiaky plnené tvarohom
Zemiaky dobre umyjeme a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov odkrojíme hornú...

Najjednoduchší jablčník na svete
Tento kolac som videla piect asi pred 4 rokmi v jednej televiznej relacii a odvtedy ho v...

Lahodná kuracia panvica s krevetami
Kedze mam velmi rada dusenu zeleninku, ktora sa rychlo pripravi, ale nie uplne len tak...

Cestovinové dierky s paradajkami a syrmi
Letný čas, krásne voňajúce čerstvé zelené oregano a bazalka, červené paradajky, chuť roztavených syrov,...

Cuketky plnené bryndzovou plnkou s orechami a paradajkový tartar
Inovatívne a nápadité využitie tradičnej bryndze v rýchlom a zdravom jedle

Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...

Zemiaková polievka s hubami z Barčianskej
Domáca podľa vyše polstoročného receptu. Polievky ma sprevádzali od detstva po celý život....

Krevetové pirohy s guacamolle
Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát....

Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...

Banánové smoothie
Banánove smoothie mám veľmi rada. Väčšinou ho pijem ráno na lačno. Vtedy mám pocit že...

Pomarančovo–gaštanové keksíky
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.
Kokosové mlieko za 5 minút a zo 4 ingrediencií
Táto zdravá, bezmliečna/bezlaktózová a vegánska pochúťka nie je z obchodu vôbec lacná, a pritom si...

Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom
Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú...

Superľahký roastbeef s višňovou omáčkou a zemiakovo-dubákovou štrúdlou
Toto bol môj prvý pokus o roastbeef: jednak hovädzie mäso u nás moc nefrčí a keď, ...

Neapolské palacinky (Neapolitan crepes)
Či ich robia v Neapoli nezaručím, dosť možne, že o nich ešte nechyrovali a ak áno,...